Gálaest a Hegyvidéken

Világhírű művész közreműködött a hegyvidékiek gálaműsorán. A XII. Kerületi Örmény Önkormányzat évenkénti őszi gálaműsorának díszvendége Pitti Katalin operaénekesnő volt.

Pitti Katalin csodálatos koncertet adott. Zongorán közreműködött fancsali János (Fotó: Balogh Jenő)

Csodálatos éneke előtt gyökereiről, családja nehézségeiről (meghurcolásáról?) beszélt. A kiváló tehetséggel megáldott személyek előtt azonban nem állhat (politikai) akadály sem. A művésznő hitet tett nemzeti érzelmeiről, hazafiságáról is. Felcsendültek Liszt Ferenc dallamai, Erkel: Honfi imája.


Zongorán Fancsali János, a Budaörsi Örmény Önkormányzat elnöke kísérte a művésznőt. Közreműködése ennél jóval több volt: vetítéssel egybekötött előadást tartott az örmény gyökerű Hollósy Kornélia énekesnőről és Simay Rozália zongoraművészről, aki Liszt Ferenc tanítványa volt. E ponton is kapcsolódtak Pitti Katalin választott dalai az előadáshoz.

A hangok, dallamok mellett képek is gazdagították az érdeklődők ismereteit. Az Országos Örmény Önkormányzat jóvoltából örmény viseletek életnagyságú posztereinek kiállítása is látható volt a gálaesten. A szebbnél szebb ünnepi ruhákat szívesen magunkra öltenénk egy-egy rendezvényen.