ÖrményCoeur

Új közösségi tér a Vár alatt

Az első kerületben a Logodi utca 44/D. szám alatt új közösségi tér került kialakításra, ahol nyelvoktatás, kézműves workshopok, előadások, ruhavásár, színházi próbatér és hasonló események szervezésére van lehetőség. A hely befogadóképessége korlátozott, de éppen ezért családias hangulatú is egyben.

A név összetett játékosságot takar: a „coeur” szó franciául szívet jelent, míg kiejtve „kör”-nek hangzik, azaz örmény a szívünk és egy kört alakítunk.

A kifejező, frappáns logót és arculatot Balogh Réka tervezte

A programok és a személyes találkozók megvalósításában az EÖGYKE és az EÖKK részt vesz, az ÖrményCoeur pedig biztosít egy olyan helyszínt, mely rugalmas időbeosztásban igyekszik a zárt körű, főként fiatalokat megszólító események helyszínéül szolgálni.

A fizikai helyszín mellett az ÖrményCoeur egy virtuális közösségi tér is azon magyar, örmény és bármely más nemzetiséghez tartozó fiatalok számára, akik az örmény kultúra iránt érdeklődnek. A fiatalok az online felületen különböző tartalmat osztanak meg, eseményeket szerveznek és kapcsolódnak egymással. Az oldalhoz bárki csatlakozhat, aki szeretne találkozni örmény fiatalokkal. A kommunikáció általában angolul folyik (de persze bárki gyakorolhatja örmény tudását is).

Az egyik “Coeur” program hirdetése

A Facebook Csoport címe: https://www.facebook.com/profile.php?id=100090922219632 és IDE kattintva is elérhető.