Gyermekek előnyben

Beszámoló a június 24-i Örmény Letelepedési Családi Napról

Az Örmény Letelepedési Családi Nap idén a Grosics Gyula Sport Általános Iskolában (1119 Budapest, Bikszádi u. 11-15) került megszervezésre, a szervezésben az Országos Örmény Önkormányzat is részt vett.

A rendezvény célkitűzése az volt, hogy az elsősorban a gyermekekre összpontosító programok mellett az őket elkísérő szülők, nagyszülők részére az örmények erdélyi letelepedését és a hozzájuk kapcsolódó minél szélesebb spektrumú ismereteket (híres személyek, kultúra, művészet, tudomány, zene, stb) tudjunk átadni.

A Családi Nap “csapata” (Fotó: Balogh Jenő)

A gyermekek részére elsődlegesen sportversenyek megszervezésére került sor atlétika, foci, kosárlabda és ügyességi versenyszámokban, az atlétikában három korcsoportra is bontva, az ügyességi versenyben pedig egy mini korcsoportot is indítva. A sportversenyeken kívül nemzetiségi kézművesség, valamint ötvösművészet keretében örmény mintákkal tűzzománc készítési foglalkozásokat tartottunk két tanteremben, az aulában pedig a gyermekek arcfestést kérhettek, az udvaron pedig az ismét nagy sikernek örvendő palacsinta karikatúra készítés zajlott. Az aulában zenekíséret mellett lehetett beszélgetni, továbbá mindenki tudott kóstolni az örmény ételkülönlegességekből.

fotó: Balogh Jenő

A felnőtt kísérők szívesen vállalták a kvízjátékban való részvételt és hosszú időt szántak a kiállítás tanulmányozására, igaz akadt köztük olyan is, aki a jó válaszokat megpróbálta „kiguglizni”. A sok leadott kvíz tesztből a helyes megfejtéseket marlenka golyóval ajándékoztuk meg.

A sportversenyeken helyezést elért versenyzők oklevelet, érmet és kupát kaptak, végül befejezésként a versenyeredmények hirdetésén résztvevőkről közös fotó készült.

A rendezvény sikerét jelzi, hogy a tervezett délután 2 órai befejezés közel 3 óráig elhúzódott, a tartalmas és változatos programok minden résztevő számára örömet, a gyermekeknek pedig sikereket is hozott.