Ha nyár,
akkor is Fővárosi Örmény Klub!

2023 július 20-án sokan voltak kíváncsiak a kínált témára: Párizsi cipellők – Hogyan csináltak cipőforradalmat a Musza Dagh túlélői? és Charles Aznavour sanzonok

Ó, hát ha Párizs és örmények, akkor nekünk van ott (és itt is) világklasszisunk, Charles Aznavour, akit Bardóczy Attila színművész szólaltat meg a legjobban, legszebben.

Bardóczy Attila (Fotó: Bajogh Jenő)

Bár híre, elfoglaltsága nehezíthetné a meghívást, de Ő készségesen szabaddá tette magát, felkérésünkre igent mondott. És hozta magával a legjobb sanzonkísérőt, Neumark Zoltán zongoraművészt. Kritikusan figyeltem dalválasztását, időzítését, minden hangját: minden hibátlan. Magasszintű mesterségbeli tudás, maximalizmusról tanúskodó technikai fölény;  mindez az érzelem, a sanzon mondanivalójának szolgálatában! Páratlan élményt adott, forró hangulatot teremtett a Fővárosi Örmény Klubban. Az 1996-os Párizsi Sanzonverseny  után nem véletlenül írták róla a francia lapok: „Le meilleur francais était un hongroise” – A legjobb francia egy magyar volt.

Mi ízelítőt kaptunk műsorából: Párizs ege alatt, La mamma, Kezedben az ifjúságod, Padam, és a La vie en rose. Bardóczy Attila előadásáról írták: „szárnyaló hang, érces is, magabiztos gesztusok” ami miatt öröm hallgatni, feltöltődni, rá emlékezni.

Neumark Zoltán zongoraművész játékával elbűvölte a közönséget. Ő épp olyan érzékeny, olyan nemes és jó előadó mint a szólista. Ujjai alatt mesél a zongora…

Olyan jó volt örménynek lenni! Büszkék lehetünk azokra, akiknek szíve örményül dobog. A Klasszik Rádióban mondta el Bardóczy Attila, a Budapesti Operettszínház tagja, hogy meghívást kapott Párizsba, ahol részt vesz az Edit Piaf halálának 60. évfordulójára rendezett Emlékkoncerten. Szívből gratulálunk!

Fotó: Balogh Jenő

Köszönjük Kocharian Heléna előadónak, hogy igazi alapos kutatása nyomán hírt kaptunk a legszorgalmasabb párizsi örmény iparművészekről. Példájuk, kitartásuk, hírnevük erőt adó, csodálattal néztük a róluk készült összeállítást.

A Klub háziasszonya dr. Issekutz Sarolta elnök-asszony jól döntött 27 évvel ezelőtt, amikor a Fővárosi Örmény Klubot elindította: Az örményeknek nem csak múltjuk, jövőjük is van! A rendezvény a Budavári Örmény Nemzetiségi Önkormányzat és a Budapest II. ker. Örmény Önkormányzat támogatásával jött létre, közösségi élményeink gazdagítására.